Monista eri kulttuureista vieraat viettivät iftaria yhdessä

Finpolar kulttuurikeskus yhdistyksen sekä SKY:n ja Harmony Artin järjestämä iftar-ohjelma toi yhteen monia ihmisiä.

Hämeenkylän koululla kolmatta kertaa järjestettyyn iftar-illalliseen, jonka teemana oli “rauha, yhdessä elämisen kulttuuri ja solidaarisuus” osallistui Suomessa asuvia ihmisiä monista eri kulttuureista. Osallistujien joukossa olivat Hämeenkylän koulun rehtori Pasi Majasaari, Vantaan entinen kaupunginjohtaja ja Helsingin kunnan apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen, joka valittiin myös vuoden 2023 “naiseksi”, sekä Suaad Onniselkä, Puistopolun Peruskoulun rehtori ja Suomen Islamin opetussuunnitelman järjestäjä.

Puhujat puhuivat noin 250:lle iftar-ohjelmaan osallistuneille taiteen, urheilun, koulutuksen ja terveydenhuollon edustajille, joiden teemoina olivat rinnakkaiselo, rauha, yhteistyö ja solidaarisuus. He korostivat rakkauden ja ystävyyden merkitystä.

Iftarissa tarjoiltiin turkkilaista ruokaa ja pidettiin perinteistä ramadan-kulttuuria kuvaavia esityksiä. Nuori neyzen soitti neytä, ja nukketeatteriesityksissä esiteltiin ramadania eri tyylillä. Samalla osallistujat kuuntelivat Koraania, osallistuivat rukouksiin ja toivoivat rauhaa ja veljeyttä. Päätösjuhlassa vieraille tarjoiltiin turkkilaista kahvia ja jaettiin hammasvuokraa.

Youtube Video

Share This Post
Have your say!
00

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>